2010-10-02

Kropps båda lag tog 3 av 4 poäng i Agnebergshallen

(Charlotte Brandt, bäst i Kropps dam)

Kropps damer ledde med 18 - 11 sju minuter in i andra havleken men råkade sedan ut för en fullständig kollaps. Heid började punktmarkera Jenny Alm och mot detta hade Kropps inget motvapen. Vi som satt på läktaren tyckte förstås att tränaren Lennart Ebbinge borde tagit Jenny Alm av banan för att de övriga skulle kunna hitta tillbaka till det fina spelet.

Istället gick Heid ikapp och förbi och ledde med 22 - 21 när det var en minut kvar. I allra sista anfallet, ja i själva verket när matchuret stod på full tid, fick Kropps en straff.

Charlotte Brandt höll nerverna i styr och satte bollen bakom gästernas målvakt. 22 - 22 således vid full tid och en poäng. Damerna kom undan en hemmaförlust med blotta förskräckelsen.

Charlotte Brandt utsågs till hemmalagets bäste spelare.

Nästa match denna handbollslördag var mellan Kropps herr och Önnered. Kropps var i ledningen hela matchen men mot slutet närmade sig Önnered. Återigen var den nye målvakten Flamur Gerbeshi bäst i Kropps, ja faktiskt bäst på plan tycker jag.

Förutom att han tog flera skott som borde varit givna mål (bl a en trippelräddning i andra halvlek), kan han konsten att pricka rätt i utkasten och då få igång ett kontringsspel, som Kropps så länge saknat.

Kropps herr - Önnered 21 - 18.

Vi var 603 åskådare till de båda matcherna. Samtidigt spelade OddevoldRimnersvallen och vann med 4 - 0 mot Annelund. Därmed är Oddevold seriesegrare, men Utsikten har överklagat beslutet att ge Oddevold tre poäng i matchen de båda lagen emellan. Utsikten spelade med en spelare som inte var licensierad och därav beslutet.