2015-03-22

Kropps säkrade fortsatt spel i Division 1 genom att slå Kristianstad med 38 - 29 (17-13)

Kropps herrar var piskade att vinna säsongens sista match för att slippa kvala sig kvar i Division 1. Före matchen låg Kropps på samma poäng som Åhus men en bättre målskillnad.

Det var länge sedan jag såg ett så homogent lag där alla drog åt samma håll. Kropps inledde med att gå upp i ledning från start och behöll kommandot matchen igenom.

I andra halvlek kom gästerna närmare och gick i kapp till 18-17 i 35:e minuten. Tidigare hemmamatcher har Kropps varit i ledning men tappat den på slutet men så blev det inte den här gången. De hade bestämt sig för att vinna.

Roligt var det att se Anders Alfredssons skytte. Jag har aldrig sett honom skjuta så mycket och så bra och det kunde ha blivit ännu fler än de sex målen han gjorde. Ovanligt många kontringsutkast från Christoffer Jonsson i målet ledde till mål för hemmalaget. Vindsnabbe Linus Olausson var en fröjd att se idag.

Publik: 314

Målskyttar Kropps: Henrik Blomqvist 7, Anders Alfredsson 6, Linus Olausson 6, Viktor Olofsson 4, Anders Henriksson 4, Hannes Högström 3, Lukas Blomqvist 3, Adam Östberg 2, Filip Börjesson 2, Axel Franzén 1.  //